rudy giuliani
Globál

1,3 milliárd dollárra perelték Donald Trump ügyvédjét

Portfolio
1,3 milliárd dolláros kártérítést követel a Dominion Voting Systems Donald Trump személyi ügyvédjétől, Rudy Giulianitól, amiért a jogi szakember reputációs veszteséget okozott a cégnek azzal, hogy többször is azt állította a nyilvánosság előtt, hogy a cég szavazógépei hozzájárultak a demokrata párt állítólagos választási csalásához – írja a CNN.

„Ahogy Giuliani és a szövetségesei szándékozták, a Nagy Hazugság virálissá vált a közösségi médiában és az emberek tweeteltek, retweeteltek és őrjöngtek, hogy a Dominion ellopta a szavazataikat. Bár hazugságok – kis hazugságok – felélednek a közösségi médiában és meghalnak a következő hírciklusban, a Nagy Hazugság más volt. A Dominion üzletét és hírnevét ért kár példátlan és javíthatatlan, mert több millióan mélyen hisznek benne” – írták a Dominion ügyvédjei.

A kártérítési keresetet az ügyvédek DC törvényszékén nyújtották be, a Dominion 1,3 milliárd dollárt akar szerezni Giulianitól. A benyújtott iratokban megjegyzik, hogy Trump ügyvédje hamisan terjesztett olyan információkat a Dominionról, mint hogy venezuelai kommunisták a tulajdonosaik, korrumpálták a 2020-as választásokat és azt is megjegyzi, hogy ezeket az állításokat jogi úton sosem akarta rendezni. Kifogásolják azt is, hogy Giuliani még olyan nagy TV-csatornákon, mint az OANN, a Fox vagy a Fox Business is terjesztette a hazugságot.

Giuliani mellett a Dominion korábban Sidney Powellt is beperelte, aki hasonló módon kritizálta a szavazógépeket gyártó vállalat termékeit.

Címlapkép: Getty Images / 2019 Walt Disney Television

tizezer forint bankjegy
építkezés családi ház
gazdaság kilábalás ipar fellendülés
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
vakcina_oltas_covid19_2021