Előfizetői tartalom

Mit kezdhet Joe Biden az atomfegyverekkel felszerelt Kim Dzsongunnal, aki bottal akarja agyonverni?

Nem éppen indul barátságosan a viszony Joe Biden újdonsült amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai diktátor közt. Biden korábban zsarnoknak nevezte az elszigetelt ország vezetőjét, melyre válaszul Kim Dzsongun állami hírcsatornája közleményt adott ki, melyben azt írták, hogy Joe Biden „demens vénember” és „veszett kutya, akit bottal kell agyonverni.” Biden elnökválasztási kampánya során látványosan kerülte a most már nukleáris robbanófejekkel felszerelt Észak-Korea kérdését, mostanra viszont már kezd körvonalazódni az, hogy az új elnök jó eséllyel nem folytatja majd Donald Trump szankciós hadjáratát, sőt, bizonyos büntetőintézkedéseket még fel is oldhatnak, ha a KNDK is lépéseket tesz a denuklearizáció felé.

Feszülten indul a viszony Észak-Korea Joe Biden elnökválasztási kampánya előtt és alatt nagyon ellenséges hangnemet ütött meg a demokrata jelölttel szemben. Az észak-koreai KCNA hírügynökség hivatalos közleményt is kiadott, melyben Joe Bident kritizálták, tartalmáról már a címe is sokat elárul: Egy veszett kutyát agyon kell verni. A közleményben hataloméhesnek hívják...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái