Előfizetői tartalom

Drámai számok láttak napvilágot: veszélybe kerülhet az európai autópiac látványos feltámadása

Portfolio
A koronavírus második hulláma, a járvány megfékezése érdekében hozott szigorú korlátozó intézkedések miatt hatalmas visszaeséssel indult az év az Európai Unió autópiacán: múlt hónapban csupán 726 ezer új autót helyeztek forgalomba, amely 24 százalékkal maradt el az előző évi értékesítési számoktól. Ilyen mértékű januári visszaesésre még soha nem volt példa, a rendkívül gyenge évkezdés kisebb aggodalomra adhat okot, különös tekintettel arra, hogy az értékesítések szempontjából hagyományosan erős február és március szintén gyenge lehet az Európa-szerte érvényben lévő korlátozások miatt.

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) közzétette a legfrissebb értékesítési statisztikáit, de bár ne tette volna. Kiderült ugyanis, hogy januárban csupán 726 491 új autó helyeztek forgalomba az Európai Unióban, amely 24 százalékos visszaesést jelentett 2020 azonos időszakához képest. A drámai zuhanás hátterében a koronavírus második hulláma, a járvány megfékezése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés