Előfizetői tartalom

Döntött a Stellantis a szentgotthárdi gyár jövőjéről - Új motorok gyártása indulhat meg

A Stellantis menedzsmentjének döntése értelmében új, 1,6 literes benzinmotorok gyártása kezdődhet meg 2023 első felében Szentgotthárdon - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon. A beruházás mértéke több tíz millió euró lesz az ígéretek szerint és mintegy 50 százalékkal növeli majd a hazai operáció gyártókapacitását.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a Stellantissal folytatott tárgyalások eredményeként a nemrég létrejött cégcsoport menedzsmentje úgy döntött, hogy Magyarországon, Szentgotthárdon gyártják majd az új generációs 1,6 literes benzinmotorjaikat. Ez egyben azt is jelenti, hogy a magyar operáció fontos szerepet tölt majd be a vállalat hibrid stratégiájában, ugyanis ez az erőforrás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés