Előfizetői tartalom

Új tankokat kap a világ legerősebb hadserege - Ádáz küzdelem zajlik a célegyenesben

Új harckocsikat tesztelnek az amerikai katonák Fort Braggben: az a harcjármű, amely elnyeri a 82. légi szállítású hadosztály tetszését, jó eséllyel egyszerre az új könnyű harckocsik beszerzésére és rendszeresítésére kiírt Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower – MPF) program végső győztese lesz. Összesen 504 új harckocsit rendszeresítene az amerikai hadsereg, a végső döntőbe a Bradleyket gyártó BAE Systems és az Abramseket gyártó General Dynamics jutott be.

Az Egyesült Államok még a ’90-es években vonta ki szolgálatból az M551 Sheridan könnyű harckocsit, az utódjának szánt M8 páncélozott lövegrendszert végül nem rendszeresítették, így az Egyesült Államoknak több mint 20 éve nincs könnyűtankja. M113 páncélozott szállító harcjármű (B) és Sheridan könnyűharckocsi (J) egy németországi hadgyakorlaton, 1986-ban. Fotó:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés