Előfizetői tartalom

Gigantikus, 100 milliárd dolláros atomfegyver-programot indít Amerika, a tudósok csalást kiáltanak

Portfolio
100 milliárd dolláros projektet indított az Egyesült Államok új atomfegyverek fejlesztésére, de az Amerikai Tudósok Föderációja (FAS) és a Rand-csoport névre hallgató független tudományos szervezetek szerint a projekt valójában jóval drágább lesz, mint amit az előzetes kimutatások állítanak és egyébként a mögötte álló technológia is elavult.

Az FAS egy részletes elemzést készített az új atomfegyverek fejlesztési projektjéről, melyet várhatóan a héten fognak publikálni - értesült a Guardian. Azt írják benne, hogy teljesen egyértelmű, hogy a projektet politikai és gazdasági haszonszerzés céljából indította el az Egyesült Államok és nincs értelme pénzt költeni újabb szárazföldi telepítésű nukleáris robbanófejekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés