Előfizetői tartalom

Dacoltak a válsággal Győrben - Rég nem volt ilyen nyereséges az Audi

Azt, hogy közel 1,7 millió motort és több mint 155 ezer autót állítottak elő a győri Audi-gyárban tavaly, már eddig is tudtuk. Az Audi Hungaria menedzsmentje a csütörtökön megtartott éves sajtótájékoztatón viszont azt is elárulta, mekkora árbevételt és adózott eredményt értek el, így kiderült, a válság dacára rég volt annyira nyereséges a magyar operáció, mint 2020-ban. Az eseményen Alfons Dintner, a vállalat igazgatóságának elnöke kiemelte, a chiphiány továbbra is kihívások elé állítja a globális járműipart, de Győrben mindent megtesznek azért, hogy behozzák a lemaradást.

Rég nem volt ilyen nyereséges a győri Audi Azt már január óta tudtuk, hogy az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyáraként az elmúlt évben összesen 1 661 599 motort, ezen belül az elektromobilitás jegyében 87 343 e-motort állított elő. A tavaly legyártott több, mint 1,66 millió motor közel 16 százalékos visszaesést jelentett 2019-hez képest. A kétszámjegyű csökkenés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés