Előfizetői tartalom

Harmadik leggyorsabbak a lakosság beoltásában, a járvány mégis kétségbeejtően gyorsan terjed

Chile jelenlegi koronavírus-helyzete valószínűleg az egyik legtanulságosabb a világban. A harmadik legátoltottabb országnak számít a globális rangsorban, már minden harmadik polgára kapott oltást. A védekezésben továbbra is erős korlátozásokat alkalmaz. És mindezek ellenére a járvány felívelő szakaszban van. A chileiek éppen ezért egészen máshogy gondolkodnak a járványkezelésről, mint Európában: jelentős nyitást csak akkor tudnak elképzelni, ha a nyájimmunitás közelébe, vagyis 80%-ra emelkedik az átoltottság.

Néhány ország sokkal jobban áll a lakosság átoltottságát mérő nemzetközi ranglistákon, és a kiemelkedő teljesítményt mutató országok között van egy dél-amerikai is. Chile a harmadik a 100 lakosra jutó beadott országok ranglistáján (a pár tíz- és százezres miniállamokat nem számolva), ezzel nem kevés fejlett és gazdag országot utasít maga mögé. Fontos elmondani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés