brazilia2
Globál

Még százmillió Pfizer-vakcinát venne Brazília

MTI
Brazília tárgyalásokat folytat a Pfizer gyógyszeripari óriással további százmillió koronavírus elleni oltóanyag megvásárlásáról - közölte kedden Fabio Faria tájékoztatási miniszter.

"A tárgyalások mintegy 20 nappal ezelőtt indultak, és a kormány igyekszik felgyorsítani a folyamatot" - írta a Twitter közösségi oldalon.

Brazília egyike azoknak az országoknak, ahol a legsúlyosabb a koronavírus-járvány okozta helyzet. Ennek oka főképpen egy új, erősen fertőző vírusváltozat megjelenése, a vakcinák lassú és hiányos bevezetése, valamint a kórokozó terjedésének megfékezését segítő korlátozások egyenlőtlensége.

A latin-amerikai országban 24 óra alatt 69 381 új koronavírusos megbetegedést és 3321 halálesetet regisztráltak kedden az egészségügyi minisztérium adatai szerint. A halottak száma 378 003-ra emelkedett, ami az Egyesült Államok után a második legmagasabb a világon. A megerősített esetek száma meghaladja a 14 milliót.

Jair Bolsonaro elnök kormányát már többször bírálták, amiért nem biztosította elég gyorsan a vakcinaellátást. A kérdésre rálátó forrás szerint, amennyiben megkötik az új megállapodást a Pfizerrel, akkor 100 millió adag oltás érkezne az év végétől, hogy biztosítsák a jövő évi oltási kampány ellátását.

Brazília már korábban is kötött egy üzletet 100 millió adag Pfizer/Biontech-vakcinára, a megrendelés első szállítmánya a jövő héten érkezik meg. Április és június között 15,5 millió adag érkezik - közölte a helyi egészségügyi tárca.

A Pfizer kedden közölte, a brazil egészségügyi hatóság engedélyezte, hogy a vakcinájukat akár két hétig mínusz 20 Celsius-fokon tárolják, ami megkönnyíti az ellátás megszervezését a trópusi országban.

A Pfizer vakcina mínusz 75 Celsius-fokon tárolva hat hónapig eltartható, ami Brazíliában logisztikai kihívást jelent, mivel ehhez különleges fagyasztókra van szükség.

Címlapkép: Getty Images

GettyImages-517120549
berlin nemetorszag
izrael
szerbia
utazás koronavírus

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
berlin nemetorszag