FONTOS Kiszámoltuk, melyik naptól nem kell majd a védettségi igazolvány az éttermekbe, szállodákba
bill and melinda gates
Globál

Szexbotrányba keveredett Bill Gates

Portfolio
Állítólag Bill Gatesnek azért kellett távoznia a Microsoft igazgatótanácsából 2020-ban, mert vizsgálat folyt ellene egy alkalmazottal folytatott, helytelennek ítélt szexuális kapcsolat miatt – írja a Wall Street Journal.

Az ügyet jól ismerő források szerint az igazgatótanács tagjai 2019 végén egy ügyvédi irodát kértek fel arra, hogy folytasson le egy vizsgálatot, miután egy Microsoft alkalmazott levelében azt állította, hogy éveken át szexuális kapcsolatot folytatott Bill Gatesszel.

Már a vizsgálat közben több igazgatósági tag úgy találta, hogy nem lenne helyes, ha Bill Gates továbbra is a vállalat igazgatói között foglaljon helyet, maga Gates pedig még a nyomozás lezárulta előtt távozott tisztségéből.

Gates szóvivője elismerte, hogy az milliárdos üzletembernek valóban volt egy intim kapcsolata 20 évvel ezelőtt, de az békésen véget ért. Hozzátette továbbá, hogy Gates távozásának az igazgatóságból semmi köze a viszonyhoz, illetve, hogy Gates azért lépett ki a szervezetből, mert jótékonysági tevékenységére szeretett volna koncentrálni.

A Wall Street Journal cikkével párhuzamosan egyébként a New York Timesban is megjelent egy hír, amely arról szólt, hogy alkalmazotti beszámolók alapján Gates híres volt a megkérdőjelezhető munkahelyi viselkedésről.

Bill és Melinda Gates a hónap elején jelentették be, hogy 27 évnyi házasság után elválnak. Melinda Gates a válókeresetben úgy fogalmazott, hogy házasságuk visszafordíthatatlanul eltört, ezért folytatják külön utakon. Egyes források szerint Gates felesége már legalább 2019-től kezdve külön jogi csapattal egyeztetett a házasság felbontása érdekében, amely miatt most egy 130 milliárd dolláros vagyont kell felosztani kettejük között. Mivel a házaspár konkrétan nem fogalmazta meg a válás okát, többen úgy vélték, hogy Gates Jeffrey Epsteinnel, az elítélt szexuális bűnelkövetővel folytatott üzletei állhatnak a háttérben. Ennek kapcsán Gates szóvivője még 2019-ben úgy nyilatkozott, hogy a két üzletember csak jótékonysági ügyek támogatása céljából egyeztetett és Gates azóta megbánta, hogy találkozott Epsteinnel.

Címlapkép forrása: Kevin Mazur/Getty Images for Robin Hood

GettyImages-1230121270
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó lazítás járványügyi intézkedés
sors lászló varga mihály nav
építkezés hommok
nemet_nemet
joseph wu
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
joseph wu