Előfizetői tartalom

Harci helikoptert fejleszt Magyarország? Nézzük, mi van a bombabejelentés mögött!

Hamarosan egy összeurópai katonai helikopterfejlesztési projektbe kapcsolódik be Magyarország, melynek célja egy teljesen újfajta forgószárnyas-család létrehozása. A helikopterfamília számos következő generációs innovációt tartalmazhat, mint az önvezetés, a drónirányítási képesség, illetve a lézeres védelmi technológia, illetve az új gépek összességében sokkal gyorsabbak és mozgékonyabbak lehetnek, mint bármilyen jelenleg szolgálatban lévő helikopter-típus. A program részeképpen várhatóan elkészül majd egy újfajta harci helikopter is, vagy egy olyan többcélú közepes helikopter, amely ennek megfeleltethető képességekkel rendelkezik. Megnéztük, mire számíthatunk az új generációs helikopter-fejlesztési projekttől, melyhez Magyarország is csatlakozik.

Belépünk a helikopterfejlesztés elit klubjába Szűk két hete jelentette be Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, hogy Magyarország hamarosan belép egy összeurópai helikopterfejlesztési projektbe, melynek célja, hogy 2040-re egy teljesen új forgószárnyas-családot hozzanak létre az Unió országai. Maróth Gáspár a gyulai Airbus Helicopters Hungary alkatrészgyártó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái