Előfizetői tartalom

Harci helikoptert fejleszt Magyarország? Nézzük, mi van a bombabejelentés mögött!

Hamarosan egy összeurópai katonai helikopterfejlesztési projektbe kapcsolódik be Magyarország, melynek célja egy teljesen újfajta forgószárnyas-család létrehozása. A helikopterfamília számos következő generációs innovációt tartalmazhat, mint az önvezetés, a drónirányítási képesség, illetve a lézeres védelmi technológia, illetve az új gépek összességében sokkal gyorsabbak és mozgékonyabbak lehetnek, mint bármilyen jelenleg szolgálatban lévő helikopter-típus. A program részeképpen várhatóan elkészül majd egy újfajta harci helikopter is, vagy egy olyan többcélú közepes helikopter, amely ennek megfeleltethető képességekkel rendelkezik. Megnéztük, mire számíthatunk az új generációs helikopter-fejlesztési projekttől, melyhez Magyarország is csatlakozik.

Belépünk a helikopterfejlesztés elit klubjába Szűk két hete jelentette be Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, hogy Magyarország hamarosan belép egy összeurópai helikopterfejlesztési projektbe, melynek célja, hogy 2040-re egy teljesen új forgószárnyas-családot hozzanak létre az Unió országai. Maróth Gáspár a gyulai Airbus Helicopters Hungary alkatrészgyártó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés