Előfizetői tartalom

A semmiből építette fel Izrael a világ egyik legmodernebb hadseregét – Hogy csinálták?

Izrael tartja a fenn a világ egyik legmodernebb és legütőképesebb hadseregét, az ország hadiipari termékei iránt pedig hatalmas a nemzetközi kereslet. Egy olyan országban sikerült ezt megvalósítani, amely szinte alig rendelkezik természeti erőforrásokkal és állandó fenyegetettségben működik, mégis volt rá példa, hogy Izrael hét ellenséges ország együttes támadását hárította el. Az izraeli haderő fejlettsége egyszerre magyarázható az állandó korszerűsítés szükségességével, a sikeres sorkatonai rendszerrel, a gazdaság kulcsfontosságú részét képező startup-kultúrával és a számottevő külföldi segítséggel.

Izrael működteti a világ egyik legfejlettebb hadseregét Az egyik első izraeli F-35-ös átadása, 2016-ban. Fotó: U.S. Embassy Tel Aviv / Wikimedia Commons 1948-ben kiáltották ki Izrael állam függetlenségét, a természeti erőforrásokkal és nyeresanyag-lelőhelyekkel érdemben nem rendelkező ország mára felépítette a világ egyik legmodernebb és legütőképesebb haderejét....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés