Előfizetői tartalom

Palkovics László szakmai irányítása alá kerülnek a védelmi iparhoz kapcsolódó állami cégek

Portfolio
Kiemelt nemzeti és gazdaságstratégiai cél, hogy Magyarország a közép-európai régió meghatározó védelmi ipari központjává váljon. Az ágazat megerősítése hozzájárul a gazdaság sikeres újraindításához, élénkíti az  ipari-technikai fejlődést és a munkahelyteremtést. A gyártási és kutatás-fejlesztési kapacitások összehangolt kiépítése és korszerűsítése érdekében a kapcsolódó feladatokat ellátó, állami tulajdonban lévő vállalatok az iparfejlesztésért felelős miniszter szakmai irányítása alá kerülnek - írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében.

Az ITM kiemelte, hogy a vállalatok portfóliókezelését a továbbiakban a közelmúltban létrehozott, állami tulajdonú Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. látja el, amelynek tulajdonosi joggyakorlója az innovációs és technológiai miniszter. Az egységes irányítás alá vont cégek közé tartoznak a kifejezetten védelmi ipari projektek megvalósítására létesített társaságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés