Előfizetői tartalom

Hatalmas fölénnyel nyert Merkel pártja - De mit szólnak mindehhez Németországban?

MTI
|
Portfolio
Vasárnap nagy horderejű tartományi választást tartottak Szász-Anhalt tartományban. A tét nagy volt a kormányzó CDU számára, mivel kérdéses volt, hogy meg tudják-e őrizni vezető pozíciójukat a populista AfD-vel szemben. Külön nagy próbatétel volt a választás a népszerűségi gondokkal küszködő kereszténydemokrata kancellárjelöltnek, Armin Laschetnek is a szeptemberi szövetségi választások előtt. Az eredmények alapján azonban elmondható, hogy a CDU és Laschet is megerősödve jöttek ki a megmérettetésből. Ennek ellenére német lapok arra figyelmeztetnek, hogy az AfD továbbra is fontos szereplője a német politikai életnek, illetve, hogy a jövőben nagyobb figyelmet kell fordítani a pártoknak a volt keletnémet tartományok problémáira, ahol az AfD kifejezetten erős.

Választási eredmények A szeptemberi parlamenti voksolás előtti utolsó tartományi választást nagy fölénnyel nyerte a CDU Szász-Anhaltban. A legnagyobb vesztes a korábban a legnagyobb esélyesnek tartott Alternatíva Németországnak (AfD), amely a közvélemény-kutatások alapján a vártnál és az előző, 2016-os Landtag-választáson elért eredményénél is gyengébben szerepelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés