Előfizetői tartalom

Összeültek a nyugat erős emberei, csak úgy záporoztak a hangzatos ígéretek

Portfolio
Vasárnap véget ért a G7-csoport országainak csúcstalálkozója. A résztvevő országok közötti egyeztetések során számos téma naprendre került, többek közt a klímavédelem, a Kínával ápolt viszony, a járványkezelés, illetve gazdasági és kereskedelmi kérdések kapcsán. Bár a nagyhatalmak több látványos ígéretet tettek, többen keveslik vagy éppen megkésettnek ítélik meg a vállalásokat. Boris Johnson ugyan nagyon megpróbálta elkerülni, hogy a Brexittel kapcsolatos kérdések is felmerüljenek, ez nem sikerült, sőt, nyílt szópárbajt is eredményezett a vezetők között. A Politico alábbi elemzése a találkozó legfontosabb aspektusait vizsgálja.

Klímavédelem A hétvégi G7-csúcs kiemelt témái között szerepelt a klímavédelem témaköre, azonban csak részleges eredményeket sikerült elérni. A sikerek között említhető, hogy a résztvevő országok vezetői elkötelezték magukat a fosszilis üzemanyagokkal működő személygépkocsik kivezetése mellett, illetve ígéretet tettek arra, hogy szinte az összes állami támogatást...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái