Előfizetői tartalom

Defender-incidens: Oroszország már nagyon dühös, megfenyegették a briteket

Portfolio
Oroszország szerint Nagy-Britannia hazugságokat terjeszt a tegnapi Fekete-tengeren történt incidensről, mely során állítólag több figyelmeztető lövést is leadott az orosz haderő a HMS Defender brit rombolóra. Behívták most már a brit nagykövetet is, illetve kiadtak egy közleményt is, melyben figyelmeztették a briteket, hogy ne provokálják ismét Oroszországot, mert "nincs olyan opció, ami kizárható," ha határvédelemről van szó.

Tegnap hajózott a brit HMS Defender a Krím közelébe, Oroszország egy hadihajóval figyelmeztető lövéseket adott le rá, illetve állítólag légibombákat is az útjába dobtak, hogy irányváltásra ösztönözzék a rombolót. A brit hadügyminisztérium tagadja, hogy ilyen történt volna, szerintük Oroszország hadgyakorlatot folytatott, a Defender nemzetközi vizeken kelt át, a hajó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés