Előfizetői tartalom

Történelmi győzelemre készül a szélsőjobboldal - Le Pen bevenné a Cote d’Azur-t

A francia regionális választások ma tartandó második fordulójának egyik legfőbb kérdése, hogy a szélsőjobboldali, Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés a párt történetében először megszerzi-e egy francia régió elnöki posztját, vagyis megnyeri-e egy adott régióban a helyi választást. A francia Riviérát magába foglaló Provence-Alpes-Cote d’Azur régióban ugyanis az első forduló után a Nemzeti Tömörülés vezet. A végső győzelem megszerzése azonban igencsak kérdéses, miután a második fordulóra a helyi baloldal összefogott a jobbközép pártokkal, hogy megakadályozzák Le Pen pártjának győzelmét. Az első forduló előtt több olyan felmérés is készült, amely szerint a jobbközép és a baloldal összefogása esetén is győzhet a Nemzeti Tömörülés, ami ha bekövetkezne, jelentős lökést adhatna Marine Le Pen kampányának tíz hónappal az elnökválasztás előtt.

A 2022 áprilisában tartandó elnökválasztás előtt a francia pártok utolsó megmérettetésének számító regionális választások múlt vasárnap tartott első fordulója előtt a közvélemény-kutatási felmérések még azt jelezték előre, hogy a Nemzeti Tömörülés (az egykori Nemzeti Front) az első fordulót követően akár hat régióban is élen állhat Franciaország 12 kontinentális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés