Előfizetői tartalom

Tavaly több magyar hagyta el Németországot, mint amennyi bevándorolt

MTI
Ötödik éve folyamatosan csökkent a Németországba irányuló bevándorlás 2020-ban a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) kedden közölt adatai szerint. Tavaly 1,187 millióan költöztek Németországba és 966 ezren költöztek el. A vándorlási mérleg - a be- és a kivándorlók számának különbsége - így 221 ezer fős többletet mutat. Ez jelentős visszaesés az egy évvel korábbi 327 ezerhez képest. A nettó bevándorlás az egymás utáni ötödik évben csökkent.

A beköltözők száma 24 százalékkal süllyedt tavaly a 2019-es 1,559 millióhoz képest, az országból elkötözők száma pedig 22 százalékkal csökkent a 2019-es 1,232 millióhoz képest. Az erőteljes visszaesésben szerepe lehetett a koronavírus-világjárvány miatti utazási korlátozásoknak és gazdasági nehézségeknek - emelte ki jelentésében a Destatis. Az adatok azt mutatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés