Előfizetői tartalom

Példátlanul veszélyes zsarolóvírus miatt rúghatja össze a port Putyin és Biden

Portfolio
Sosem látott zsarolóvírus-támadás bénított meg több tízezer számítógépet 17 országban, a vélhetően orosz hátterű elkövetők összesen 70 millió dollár (21 milliárd forint) váltságdíjat követelnek a fertőzött számítógépek feloldásáért. A kiberbiztonsági szakértők egy emberként próbálnak valamit kezdeni a helyzettel, de vannak olyan gépek, amelyeket napok óta nem tudnak használni vállalati tulajdonosaik. Az incidens miatt félő, hogy az Egyesült Államok és Oroszország viszonya tovább romlik, hiszen még az sem kizárható, hogy megint az orosz titkosszolgálat felelős a támadásért. Ha ez nem is bizonyosodik be, az orosz kormány passzivitása az orosz kiberbűnözőkkel szemben igencsak szúrja Washington szemét, amit aligha hagynak majd szó nélkül.

Ilyen durva zsarolóvírus-támadást még nem látott a világ Az amerikai függetlenség napi ünnepség alatt csapott le a magát REvilnek hívó hackercsoport, akik egy sosem látott méretű és intenzitású zsarolóvírus-támadást vittek véghez. Körülbelül 1500 vállalat, szervezet számítógépes rendszereit zárták le 17 országban, érintettenként 5-5 millió dolláros, az összes...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái