Előfizetői tartalom

A Brexit-káosz után most újra szuperhatalommá válna Nagy-Britannia

A Brexit híre hidegzuhanyként érte a világot. A britek kilépésének következtében újra kellett hangolni az Egyesült Királyság és az Európai Unió kapcsolatát. A hosszas tárgyalások eredményeképpen végül sikerült elkerülni azt, hogy az Egyesült Királyság megállapodás nélkül zuhanjon ki az európai országok közösségéből. A kilépést követően a szigetország immár önállóan irányítja sorsát, a brit kormány pedig kijelentette, hogy újra globális hatalommá akarja tenni Nagy-Britanniát, amelyet többek közt szabadkereskedelmi megállapodások útján kívánnak elérni. De vajon mennyiben lesznek képesek a brit kormány céljai kompenzálni a Brexit következtében elszenvedett gazdasági károkat?

A szabadkereskedelem célja, hogy olcsóbbá és egyszerűbbé tegye a kereskedést országok között, mind az áruk, mind pedig a szolgáltatások vonatkozásában. Ezt alapvetően a külföldről érkező termékekre kivetett vámok és mennyiségi kvóták felszámolásával tudják elérni az egyes országok, amelyekről szabadkereskedelmi egyezmények formájában állapodnak meg.   Mindez...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái