Előfizetői tartalom

Sokkal szörnyűbb lehet a járvány Indiában, mint ahogyan azt a hivatalos statisztikák mutatják

MTI
Indiában a hivatalosan közöltnél sokkal több lehet a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, a többlethalálozás a ragály kezdete óta 3,4 és 4,9 millió közé tehető - olvasható a washingtoni központú Center for Global Development (Globális Fejlődési Központ) jelentésében, amelynek társszerzője India korábbi gazdasági főtanácsadója, Arvind Subramanian.

Az indiai kormány eddig 414 ezer koronavírus miatti halálesetet tudatott. A szám a világ országai közül a harmadik legmagasabba, csak az Egyesült Államokban és Brazíliában haltak meg ennél is többen a ragály miatt. A jelentés készítői nem állítják, hogy a többlethalálozást csakis a járvány okozta, ám a - járvány nélkül - várható és tényleges halálozási adatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés