Előfizetői tartalom

Újabb áradásveszély Nyugat-Európában

Portfolio
A belga meteorológiai intézet újabb heves zivatarok kialakulására és áradások veszélyére figyelmeztetett: az országosan, de különösen a délkelet-belgiumi régióban lezúduló csapadék mennyisége egy-két óra leforgása alatt elértheti akár a 30 litert is négyzetméterenként - közölte vasárnap a belga sajtó. A heves esőzés nyomán hirtelen kialakuló árvizekre való figyelmeztetés 13-tól 21 óráig van érvényben Belgiumban. A zivatarok kockázata a hét elején is, várhatóan szerdáig fennállhat. Csapadékra főként napközben lehet számítani - tették hozzá.

A belga sajtó beszámolója szerint a hirtelen érkezett szombat esti felhőszakadások a dél-belgiumi Vallóniában található Dinant városát sújtották leginkább, ahol autók egész sorát sodorta el az ár, és épületekben is komoly károk keletkeztek. Az elsodort járművek eltorlaszolnak egy vasúti átjárót. A belga vasúttársaság tájékoztatása szerint a kárelhárítási munkák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés