Előfizetői tartalom

Kína a tálibokat akarja bevetni az ujgur szeparatisták ellen

Portfolio
Tálib vezetőkkel tárgyalt tegnap Kína. A kommunista állam tisztségviselői biztosították az iszlamistákat arról, hogy tiszteletben tartják Afganisztán függetlenségét és nem terveznek semmilyen katonai beavatkozást, egyszerre arra kérték a radikális vallási fundamentalistákat, hogy lépjenek fel az ujgur szeparatisták ellen.

Vang Ji, a Kínai Népköztársaság külügyminisztere szerdán fogadta a tálib delegációt, melyet Abdul Gáni mullah, az iszlamista formáció politikai testületének vezetője vezetett. A találkozó után Kína sajtótájékoztatót tartott, melyen Vang Ji megosztotta a lényegesebb elhangzott tárgyaláspontokat a nyilvánossággal. Vang Ji közölte: Kína mindig is tiszteletben tartotta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés