Előfizetői tartalom

A koronavírus-járvány vethet véget a háborúnak - Kim Dzsongun elindul a megbékélés útján?

Portfolio
Látványos mozgolódás zajlik a Koreai-félszigeten, miután nemrég helyreállították a Szöul és Phenjan közötti forró drótot, a két ország vezetője pedig már egy ideje intenzív levelezést folytat az észak- és dél-koreai viszony normalizálásáról. Kim Dzsongunt a gazdasági nehézségek motiválhatják a közeledésre, míg Mun Dzsein politikai pályáját szeretné megkoronázni a két ország közötti kapcsolat javításával. A történelmi tapasztalatok azonban azt súgják, hogy igen kétséges a valódi áttörés a felek között. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne létezne egy olyan forgatókönyv, amely elviekben képes lenne rendezni a félszigeten uralkodó állapotokat.

Az utóbbi napokban érdekes fejleményeknek lehettünk szemtanúi a Koreai-félszigeten. Ennek első jele az volt, hogy helyreállították a korábban megszakított forródrótot Szöul és Phenjan között. Ezt követően kiderült, hogy Észak- és Dél-Korea egyeztetéseket folytat a tavaly lerombolt koreai kapcsolattartó iroda újranyitásáról, amely közvetlen kommunikációs csatornát biztosított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés