Előfizetői tartalom

A semmiből tör előre az újabb sztárpolitikus - Véget érhet Németország legrégebbi pártjának vesszőfutása?

Palkovics Máté
A szeptemberben esedékes német választás kampánya bővelkedik az érdekes fejleményekben. Ezek közé tartozik az SPD utóbbi hetekben látott erősödése, amelyben kiemelt szerepe van a kancellárjelöltjük, Olaf Scholz személyének. Scholz ugyanis jelenleg sokkal népszerűbb, mint saját pártja és a kancellárjelöltek versenyét is vezeti. Az SPD nem véletlenül Scholzra építette a kampányát, amely kockázatos lépés ugyan, de a CDU és a Zöldek további gyengülése esetén nem várt fordulatokat eredményezhet a majdani koalíciós tárgyalások során, ahol az SPD akár nevető harmadik is lehet.

Bár az utóbbi hónapok hírei a német választások kapcsán elsősorban a CDU-ról és a Zöldekről szóltak, az utolsó hetekben érdemes figyelmet fordítani az SPD erősödésének is. Németország legrégebbi pártjára ugyanis az utóbbi időkben rájárt a rúd, míg a 2000-es évek elején még ők vezették az országot 40 százalékos támogatottsággal, mára csupán a harmadik legnépszerűbb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái