Előfizetői tartalom

Mesterségesen hozhatták létre a koronavírust, de a nagyhatalmak maszatolása miatt ezt sosem fogjuk megtudni

A múlt héten nagy vihart kavart egy részletes jelentés az amerikai Kongresszusból, amely de facto megvádolja Kínát azzal, hogy mesterségesen hozták létre a világjárványt okozó SARS-CoV-2-t és egy véletlen baleset során elszabadult a fertőzés a kísérleteknek otthont adó vuhani laborból. Kína nemhogy nem ismerte el „bűnösségét,” de saját eredet-elmélettel álltak elő, melyben azzal vágnak vissza az Egyesült Államoknak, hogy szerintük a marylandi Fort Detrickben fejlesztették ki az új koronavírust és amerikai katonákkal vitették be Kínába. Egyértelműen látszik, hogy a két rivális nagyhatalom igyekszik egyfajta diplomáciai fegyverként felhasználni egymás ellen a koronavírus labori eredetének elméletét, ennek köszönhetően pedig valószínűleg sosem tudja meg a világ, honnan származik ténylegesen a SARS-CoV-2.

Amerika egyre biztosabb a laboratóriumi eredetben A Vuhani Virológi Intézet homlokzata. Fotó: Kyodo News via Getty Images Még idén májusban nyilatkozott úgy Joe Biden amerikai elnök, hogy az Egyesült Államok hírszerzési szervei két lehetséges eredet-forrást azonosítottak a világjárványt okozó új koronavírus kapcsán: a természetes forrást, vagyis az állatokról való...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés