Előfizetői tartalom

Ijesztően gyors lehet Magyarországon a klímaváltozás: 20-30 év múlva kritikus szintre emelkedhet a hőmérséklet

Major András
A klímaváltozás egyik jellemzője, hogy időben és térben egyenetlenül megy végbe, vagyis a felmelegedés, a hőhullámok, az erőteljes csapadék és árvizek, a szárazságok, a szélsőséges szél-, hó- és jégviszonyok  a különböző régiókban eltérő mértékben, gyakorisággal és intenzitással léphetnek fel. Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) új, 6. értékelő jelentése először nyújt részletesebb regionális értékelést az éghajlatváltozásról, ez alapján megnéztük, mi várhat Európára és benne Magyarországra a 21. század további évtizedeiben.

A klímaváltozás már a Föld minden régiójában érzékelhető, az extrém hőmérsékleti viszonyok mellett több egyéb módon is. A következő években és évtizedekben a már ma is tapasztalható változások minden régióban egyre hevesebbek lesznek, a szélsőséges jelenségek korábban nem látott intenzitást és gyakoriságot érhetnek el. Európában azonban a globális növekedési...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái