Előfizetői tartalom

A száguldó repülőgépek zajában izgalmas újdonságokat tudtunk meg a magyar fegyvergyártás jövőjéről

Lezárult a kecskeméti reptéren megtartott Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató szombati napja. A sok látványos légi- és szárazföldi bemutató megtekintése mellett alkalmunk nyílt beszélgetni számos haditechnikai szakértővel és döntéshozóval is a helyszínen. Mint megtudtuk, a magyar kormány tárgyal a Rheinmetall-lal a teljesen önvezető Mission Master portfólió megszerzéséről, az eszközök önvezető technológiája pedig számos Rheinmetall harcjárműbe bekerülhet, így a brit Challenger harckocsikba is. Emellett megtekintettük az új magyar kézifegyver-portfóliót is, illetve megtudtuk, hogy hamarosan lezárul a cseh Aero Vodochody megvásárlása és ma aláírásra került a Saabbal egy szándéknyilatkozat is repülőgépek fejlesztéséhez és gyártásához kapcsolódó együttműködési lehetőségek kutatásáról.

Egész nap röpködtek a kecskeméti reptér fölött ma a katonai repülőgépek a 2021-es Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató alkalmával. A Magyar Honvédség teljes légi eszközparkjának bemutatása mellett számos külföldi haderő légiereje is demózott, látványos show-t csinált többek közt a szaúdi, a horvát, az olasz és még számos más légierő is. A Saudi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés