Előfizetői tartalom

Titokban Kínával egyeztethetett az atomháborútól rettegő amerikai vezérkari főnök - Hazaáruló vagy hős a Trumppal szembeszegülő tábornok?

Mark Milley tábornok, az Egyesült Államok haderejének vezérkari főnöke mostanában gyakran került politikai támadások kereszttüzébe, de talán a napokban kirobbant ügy az eddigi legsúlyosabb. A Washington Post egy hamarosan megjelenő könyvet szemlézett, melyben azt állítja a két oknyomozó újságíróként dolgozó szerző, Robert Costa és Bob Woodward, hogy a tábornok titokban megígérte a kínai vezérkari főnöknek, hogy figyelmezteti a kommunista országot, ha Donald Trump támadást indítana ellenük. Az amerikai vezérkari főnök úgy gondolta, hogy Trump elnök a választási vereség miatt teljesen beszámíthatatlanná vált, ezért intézkedéseket tett azért is, hogy a republikánus politikus ne indíthasson a beleegyezése nélkül atomtámadást. Többen hazaárulással vádolták meg Milleyt és a lemondását követelték, míg mások hősnek tartják a parancsnoki láncot megkerülő katonai vezetőt, aki intézkedéseivel egy esetleges nukleáris háborút előzött meg.

Atomháborútól rettegett a vezérkari főnök A Robert Costa és Bob Woodward oknyomozó újságírók által készített, hamarosan megjelenő könyv Peril, vagyis Veszély névre fog hallgatni, elsősorban a Donald Trump-kormány utolsó hónapjaival foglalkozik. Ebben az időben Donald Trump súlyos vádakat fogalmazott meg a Demokrata Párttal szemben: elsősorban azzal gyanúsította meg őket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés