Előfizetői tartalom

Katasztrófa, ami történik: a szemünk láttára zúzzák darabokra az autógyártók legszebb álmait

Portfolio
A járvány okozta összeomlás után a legtöbb szereplő erőteljes felpattanásra számított az autóiparban idén, a drámai méreteket öltő globális chiphiány viszont darabokra zúzta ezeket az optimista várakozásokat. A legfrissebb előrejelzések szerint sokkal kevesebb autót gyárthatnak le 2021-ben, mint azt korábban gondolták és ez bődületes bevételkiesést eredményez majd a világ autógyártóinak. A félvezetők hiánya természetesen a magyar autógyártást is érzékenyen érinti.

A globális chiphiány az autóipar legégetőbb problémájává nőtte ki magát néhány hónap leforgása alatt, mostanra gyakorlatilag nem maradt olyan szereplő, amelynek működésére kisebb vagy nagyobb mértékben ne lett volna kedvezőtlen hatással. A jelenség kialakulásában kulcsszerepet játszott, hogy az autógyártók a termelésük felfuttatásával párhuzamosan hiába akartak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés