valasztasi iroda
Globál

Német választás 2021: Megérkeztek az első szövetségi szintű adatok

Portfolio
Megérkeztek az első részvételi adatok a német parlamenti választásra vonatkozóan a szövetségi választási iroda közlése szerint.

A tartományi választási irodák által szolgáltatott információk alapján a szövetségi választási iroda összesítette a választáson délután 2 óráig voksolt szavazásra jogosult állampolgárok számát. Fontos megjegyezni, hogy ebben még nincsenek feltüntetve a levélben leadott szavazatok, amelyek száma idén rekordmagas lehet.

A rendelkezésre bocsátott információk alapján a választásra jogosultak 36,5 százaléka járult eddig az urnákhoz, amely alacsonyabb, mint a 2017-es és a 2013-as választási részvétel. A jelentős különbség abból adódik, hogy idén vélhetően sokkal többen éltek a levélszavazás intézményével, amelyet ez a mérés nem mutat.

Tartományi szinten számos helyen mértek ugyanakkor magasabb részvételt:

  • Észak-Rajna-Vesztfáliában a szavazásra jogosultak 44,8 százaléka már leadta a voksát 12 óráig, amely magasabb, mint a négy évvel ezelőtti 40,1 százalékos mutató.
  • Hamburg városában már 63,9 százalék szavazott délután 2 óráig, amely jóval nagyobb szám, mint a négy évvel ezelőtti 56,5 százalékos eredmény.
  • Berlinben is többen járultak az urnákhoz az előző választáshoz képest, 12 óráig 27,4 százalék ment el szavazni. Összehasonlításképpen, ez a szám négy évvel ezelőtt 27,2 százalék volt.
  • Bajorország legnagyobb városaiban is magasabb részvételt regisztráltak. A tartomány fővárosában, Münchenben már a szavazásra jogosultak több mint 60 százaléka járult az urnákhoz 12 óráig, de Bajorország második legnagyobb városában, Nürnbergben is magasabb a részvétel, mint négy évvel ezelőtt.

A szövetségi választáson reggel 8 és este 6 óra között van lehetőség leadni a szavazatokat, ez vonatkozik a személyes és a postai úton történő szavazás esetében is. A szövetségi választási iroda szerint, aki este 6 előtt még beáll a sorba, az leadhatja a szavazatát. Előzetes végeredmény ma estére vagy holnap reggelre várható.

A német választásról szóló híreinket itt követheti folyamatosan:

Címlapkép forrása: Ying Tang/NurPhoto via Getty Images

world trade center new york terrortámadás forrás getty stock
Novi facebook alkalmazás kriptopénz stablecoin
FrankfurtiTőzsde
Paks II
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
mun kim