Előfizetői tartalom

Azt hittük, vége, de most jönnek a valódi izgalmak - Olaf Scholz vagy Armin Laschet irányítja végül Németországot?

Véget ért az utóbbi évek legizgalmasabb választása Németországban. Az összesített szavazatok alapján győzött az SPD, a szociáldemokraták pártja lesz a legerősebb a Bundestagban. A CDU/CSU rekordgyengén teljesített, míg a Zöldek fennállásuk legjobb szereplését érhették el a 2021-es német választáson. Mivel mind az SPD, mind pedig a CDU/CSU bejelentkezett a kormányzásra, a lehetséges koalíciók közül most a közlekedési lámpa- és a Jamaica koalíciónak van a legnagyobb esélye. Ennek megfelelően az FDP és a Zöldek döntenek Németország következő kancellárjának sorsáról, aki legnagyobb valószínűséggel Olaf Scholz lesz. Ennek ellenére hosszas koalíciós tárgyalásokra lehet számítani, amelyek kimenetele bőven tartogathat még meglepetéseket.

Scholz és az SPD az élen Kétség sem férhet hozzá, hogy az SPD székházában kitörő örömmel fogadták az első eredményeket. A párt gyakorlatilag úgy szerezte meg az első helyet a választáson, hogy pár hónappal ezelőtt még teljesen esélytelennek tartották erre. Beszédes az is, hogy az SPD támogatottsága nyáron még csak fele akkora volt, mint a CDU-jé. Olaf Scholz, aki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés