Előfizetői tartalom

Lehet még kancellár Armin Laschet, az SPD vezetése nagyon dühös

Portfolio
Hiába kapott ki a CDU a tegnapi választáson, a párt vezetése most azt találgatja, hogyan tudják "elhalászni" a győztes SPD elől a Zöldeket és az FDP-t, hogy hárompárti koalícióval Armin Laschet lehessen Németország következő kancellárja. Az SPD vezetése úgy látja, hogy hiába van matematikai esély egy ilyen koalíció létrejöttére, igencsak erkölcstelen lenne kijátszani a hatalomból a választáson a legtöbb voksot begyűjtő pártot.

Paul Ziemiak, a CDU főtitkára arról beszélt az ARD-nek, hogy szerinte van rá esély, hogy koalíciós kormányt alakítanak a Zöldekkel és az FDP-vel, annak ellenére, hogy a CDU csak a második legtöbb szavazatot kapta a tegnapi választáson. A CDU-kancellár-jelöltje, Armin Laschet tudja, hogy kell felépíteni egy koalíciót - mondta Ziemiak. A legtöbb voksot megszerző SPD elnökhelyettese...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés