vakcina_oltas_koronavirus
Globál

Megugrott az oltási hajlandóság Belgiumban, miután az oltottak további kedvezményt kaptak

MTI
Vallóniában, Belgium déli, francia nyelvű országrészében ötszörösére nőtt a koronavírus elleni oltásra jelentkezők száma, miután a regionális parlament az oltási igazolvánnyal rendelkezők szórakozási lehetőségeinek kiszélesítését jelentette be - erről tájékoztatott a belga sajtó hétfőn.

Sajtóbeszámolók szerint a vallon parlament döntése értelmében a teljes védettséggel vagy a friss koronavírus-testtel rendelkezők, valamint azok, akik már igazoltan átestek a vírus okozta fertőzésen, korlátlanul látogathatják a bárokat, éjszakai klubokat. Emellett beltéri rendezvényeken vehetnek részt és idősotthonokba látogathatnak az orrot és a szájat eltakaró maszk használata nélkül is.

Elio Di Rupo vallon miniszterelnök közölte: oltási igazolványra lesz szükség a fitneszközpontok és valamennyi sportcsarnokban szervezett esemény látogatásához is. Az intézkedés célja, hogy nagyobb biztonságot nyújtson a beoltottaknak és meggyőzze azokat, akik mindeddig ellenálltak. A szabályozás október közepétől lép hatályba és december 31-ig marad érvényben. Di Rupo hozzátette: lehetőség van az intézkedés visszavonására, ha a vírushelyzet megköveteli.

Beszámolók szerint a vallon kormányfő bejelentését követően alig néhány óra leforgása alatt több mint négyezren jelentkeztek a koronavírus elleni oltásra,

szemben az előző napok átlagos 800 jelentkezőjével. Néhány nagyvárosban az oltásra jelentkezők száma megközelítette az ötezret - közölték.

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó vallon szabályozás szinte azonos a brüsszeli régióban bevezetni tervezett rendelkezéssekkel. A fővárosi régióban leghamarabb szintén október 15-én léphet hatályba a szabályozás. Flandria, Belgium északi, flamand nyelvű országrésze a jövő héten dönthet az oltottaknak nagyobb szabadságot, az oltástól vonakodóknak pedig a korlátozások fenntartását jelentő szabályozásokról.

Az illetékes belga közegészségügyi hatóság legfrissebb tájékoztatása szerint az elmúlt és az azt megelőz hétnapos időszakban feljegyezett új koronavírus-fertőzéses estek száma közel azonos arányt mutat. Egy hetes viszonylatban egy százalékkal több, naponta átlagosan 2020 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba Belgiumban.

Ugyanebben az időszakban naponta átlagosan közel hatan haltak meg a vírusfertőzés szövődményeiben, ez az adat 22 százalékkal marad el az előző heti számoktól. Naponta átlagosan 52 embert szállítanak kórházba a koronavírus miatt, ami 13 százalékos csökkenést jelent az előző jelentési időszak adataihoz képest. Jelenleg 662 embert ápolnak kórházban, közülük 210 beteget kezelnek intenzív osztályon koronavírus miatt. A járvány megjelenése óta 1 millió 233 ezer 723-an fertőződtek meg és 25 554-en haltak meg a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekben Belgiumban.

Címlapkép: Getty Images

bét
bear_1
trader
hőmérőzés koronavírus maszkviselés

Holdblog Fogyó optimizmus

A tőzsdei hangulatindikátorok egy üzenete az szokott lenni, hogy ha sokan tartanak a részvényektől, akkor jó venni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Egyszerű és hatékony stratégia.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Oroszország permafroszt olvadás klímaváltozás