Előfizetői tartalom

Hevül a helyzet: Újabb háborús konfliktus robbanhat ki Magyarország szomszédjában?

Portfolio
Úgy tűnik, ismét nő a feszültség Koszovó és Szerbia közt. Készültségbe helyezte a koszovói határ mentén állomásozó katonáit a szerb vezetés, illetve a térségben békefenntartói missziót teljesítő NATO-erők is fokozzák a határhoz közeli őrjárataik intenzitását. A mostani feszültséget gépjárművek rendszámaival kapcsolatos vita váltotta ki. Szerbia vezetése azt nyilatkozta, hogy nem akarnak háborút, de nem tűrik a megaláztatást, koszovói szerb aktivisták viszont már akcióba is lendültek és önkormányzati épületeket támadtak.

Rendszámtáblák miatt nő a feszültség Szerbia nem ismeri el Koszovó függetlenségét, ezért 2008 óta arra köteleznek minden Szerbiába látogató koszovói autóst, hogy vásároljanak átmeneti rendszámtáblákat, melyekkel közlekedhetnek a szerb utakon. Enélkül egyáltalán nem engedik őket be az országba. Néhány napja Koszovó vezetése hasonló rendelkezést jelentett be: ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés