Előfizetői tartalom

Ijesztő beszámolók Afganisztánból: a tálibok az újságírókat fenyegetik

Portfolio
Ijesztő beszámolók érkeznek az Afganisztánban maradt újságíróktól, akik rendszeresen kapnak halálos fenyegetéseket a táliboktól privát üzenetküldő applikációkon keresztül. Az új vallási fundamentalista kormány bár rendre bizonygatja, hogy fenn fogja tartani újságírói szabadságot az országban, úgy tűnik ezúttal sem tartja meg a szavát.

Miután az országban maradt újságírók sorra tiltották le a kéretlen, magukat és gyakran a családjukat is érintő fenyegető üzeneteket a Facebook Messengeren, illetve Twitteren, a radikálisok privát üzenetküldőket kezdtek el használni, hogy eljuttassák a fenyegetéseiket. A Facebookkal és a Twitterrel ellentétben a Whatsapp és a Telegram megengednek egy bizonyos szintű anonimitást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés