Előfizetői tartalom

Csúcskategóriás szuperfegyverekkel villog Észak-Korea, miközben a nép éhezik

Kiss Csaba
Miközben egyik nap még „zord” gazdasági helyzetről beszél, nem sokkal később már állítólagos csúcstechnológiájú hiperszonikus ballisztikus rakéták és manőverező robotrepülőgépek gyűrűjében mutatkozik az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun. A kommunista rezsim egyik nap a békés közeledés jeleit mutatja Dél-Korea és az Egyesült Államok felé, a másikon harcias üzeneteket küld ellenfeleinek. Észak-Koreában valóban nagy lehet a baj, azonban a fegyverkezés sem állhat le, amellyel egyszerre palástolják a gazdasági problémákat és próbálják meg elrettenteni az ellenséges hatalmakat. Eközben egy korábban megszökött volt észak-koreai hírszerző tiszt kiteregette a rezsim zűrös ügyeit a BBC-nek adott interjújában.

„Zord” gazdasági helyzet, amelyről már Kim Dzsongunnak is meg kellett szólalnia Néhány nappal ezelőtt tartották Észak-Koreában az állampárt, a Koreai Munkapárt megalapításának 76 éves évfordulóját, amelyen Kim Dzsongun szokatlan nyíltsággal beszélt az ország gazdasági helyzetéről, „zordnak” nevezve azt, és felszólította az állami tisztviselőket, hogy a helyzet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái