Előfizetői tartalom

Lerántották a leplet a fegyverről, ami a katonák legrosszabb rémálmát váltja valóra

Huszák Dániel
Miközben mindenki a mesterlövész-fegyverrel felszerelt robotkutyára figyelt a múlt heti washingtoni US Army shown, látszólag elsiklott a figyelem egy olyan fegyverrendszer fölött, melyről nem túlzás azt állítani, hogy a gyalogosok és harckocsizók legrosszabb rémálmát valósítja meg. A General Dynamics egy „drónraj” indítójárművet mutatott be; a TRX rövidítéssel fémjelezett robotharcjármű egyszerre több tucat öngyilkos drónt képes indítani a kijelölt célpont felé, mely támadás kivédésére jelenleg nincs még hatékony eszköz.

Ez lehet a XXI. századi harcterek egyik legfélelmetesebb fegyvere A XXI. század egyik legfélelmetesebb harctéri jelensége alighanem az úgynevezett „drónrajok” megjelenése lesz a frontvonalakon. Ilyen fegyverrendszerek kifejlesztésén számos ország dolgozik jelenleg - az Egyesült Államok mellet Kína, Oroszország és Izrael is futtat ilyen projekteket. A drónrajok alapját a jelenlegi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái