Előfizetői tartalom

Sosem látott információkat szereztünk meg az új, magyar fegyvercsaládról

Huszák Dániel
Augusztus végén derült ki, hogy egy hazai mérnökcsapat létrehozott egy teljesen új, magyar fejlesztésű kézifegyver-családot, melynek tesztelése már meg is kezdődött a Magyar Honvédség kötelékében. A Gestamen Arms csapata a Magyar Honvédséggel együttműködve közösen kifejlesztett egy, a maga nemében egyedülálló, jelenleg szabadalmi oltalmi bejegyzés alatt álló pisztolyból, egy géppisztolyból, gépkarabélyból, automata puskából, golyószóróból, valamint egy gránátvetőből és egy karhatalmi vetőcsőből álló fegyvercsaládot. Tervezés alatt áll a fegyvercsaládhoz illeszkedő géppuska is. A napokban megszereztük a cég legújabb prospektusát, melyből minden korábbinál részletesebb információk derülnek ki a magyar fegyverek képességeivel kapcsolatosan.

Augusztus végén, a kecskeméti repülőnapokon találkozhatott a nyilvánosság először a Gestamen Armsszal és fegyvereikkel, az esemény második napján pedig Magyarország katonai és haderőfejlesztésért felelős vezetői ismertették a projekttel kapcsolatos fontosabb elképzeléseket: Kapcsolódó cikkünk 2021. 08. 29. A száguldó repülőgépek zajában izgalmas újdonságokat tudtunk...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái