Előfizetői tartalom

Új korszak kezdődött Németországban, de a nagy politikai változások még csak most jönnek

Eseménydús időszak a mostani a német nagypolitikában. A héten megalakult az új Bundestag, amelyben immár az SPD rendelkezik a legnagyobb frakcióval. Angela Merkel parlamenti mandátum hiányában már csak a karzatról követte az eseményeket, azonban az új kormány hivatalba lépéséig ügyvezető kancellár marad. Az SPD, az FDP és a Zöldek eközben továbbra is intenzív tárgyalásokat folytatnak egy kormánykoalícióról, amely optimális esetben november végén vagy december elején zárulhat le, de sok még a rendezetlen kérdés. A választáson vereséget szenvedő CDU ezzel párhuzamosan útkeresési fázisban van, többen pedig attól tartanak, hogy a párt eltérhet az eddigi centrista irányvonaltól.

Egy új korszak nyitánya A héten megtartotta alakuló ülését az új német parlament, amelynek összetétele már tükrözi a szeptember 26-i voksolás eredményeit. Ennek megfelelően a korábbi évektől eltérően, ha a CSU-t külön számoljuk, 8 párt rendelkezik majd képviselettel a törvényhozásban, de csak 7 frakció alakul majd. Ennek oka, hogy a fríz kisebbséget képviselő SSW...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés