Előfizetői tartalom

10 legendás mesterlövész-fegyver, amitől rettegnek a harcmezőkön

Portfolio
Egy jó mesterlövész akár egy komplett csata menetét meg tudja változtatni, hiszen képes beszivárogni az ellenséges vonalak mögé, felderíteni, kulcsfontosságú katonai vezetőket likvidálni. Több olyan mesterlövész is élt a történelem során, aki olyannyira hatékonyan végezte a munkáját, hogy egy ütközet során komplett lövészrajokat tett harcképtelenné, katonai karrierje alatt pedig ellenséges katonák százait tette el láb alól. De mit sem ér egy jó mesterlövész egy megbízható és precíz fegyver nélkül. Nézzünk tíz olyan mesterlövész fegyvert, amely csatákat döntött el, vagy a maga nemében kiváló fegyvernek minősül.

A cikkben nem csupán forgó-tolózáras mesterlövész puskák szerepelnek, hanem félautomata távcsöves öntöltőpuskák és rombolópuskák is. A „mesterlövész-fegyver” kifejezést ebben a kontextusban úgy érdemes vizsgálni, mint „fegyver, amit mesterlövészek használnak,” nem mint szigorú értelemben vett mesterlövész puska. A képek sok esetben a mesterlövész-fegyverek céltávcső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés