Előfizetői tartalom

A világ vezetői sorra aludtak el a sorsdöntő klímacsúcson - Miközben mindenki arról mesél, hogy nincs több esélyünk

Portfolio
Vasárnap kezdődött el az ENSZ, COP26 névre hallgató klímakonferenciája, amelyen több mint 200 ország állam- és kormányfője vesz részt.  A csúcsot nagy várakozások előzték meg, a világ országainak elsősorban arra kell választ találni, hogy miként érhető el a párizsi megállapodásban szereplő legfeljebb 1,5 Celsius-fokos hőmérséklet-emelkedésre vonatkozó célkitűzés megvalósítása. A felelősségteljes feladat ellenére nem teljes a vezetők figyelme, Joe Biden amerikai elnök és Boris Johnson brit miniszterelnök is elbóbiskolt a konferencia alatt.

Az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke a klímacsúcs hétfői napján pihentette a szemeit egy beszéd közben, mígnem segédje odalépett hozzá. Peter Suciu, a Forbes újságírója megértően írt a helyzetről. Valószínűleg mindannyian jártunk már így néha – rövid ideig szunyókálva az iskolában vagy egy munkahelyi bemutató közben. Adjuk hozzá a jetlaget és az egymást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés