Előfizetői tartalom

Kongatják a vészharangot: Ukrajna elleni támadásra készülhet Putyin, 2022 elején megindulhat az invázió

Komoly nemzetközi visszhangot váltott ki a hétvégén a Military Times egy cikke, melyben ukrán hírszerzési források arról beszélnek, hogy 92 ezer orosz katona vonult fel az ukrán határon, akik arra készülnek, hogy január végén, február elején támadást indítanak Ukrajna ellen. Az ukránok még egy térképet is készítettek arról, hogy nézne ki az invázió. Hasonló aggályokat az Egyesült Államok vezetése is megfogalmazott, akik összes EU-s szövetségüket figyelmeztették a támadás lehetőségégre és elküldték nekik az állítólagos inváziós terveket. Vlagyimir Putyin és a Kreml továbbra is tagadja, hogy invázióra készülne és inkább a Nyugatot vádolta destabilizációs tevékenységgel, miközben a múlt héten arról beszélt, hogy a NATO és a nyugati országok nem veszik elég komolyan Oroszország vörös vonalait.

Ukrajna szerint orosz invázió készül 2022 elején Jelentős katonai erőt vonultatott fel Oroszország Ukrajna körül: ukrán források szerint már 92 ezer orosz katona és harcjárművek ezrei állomásoznak a keleti ukrán határ orosz oldalán, a Krímben és Fehéroroszországban. Kapcsolódó cikkünk 2021. 11. 21. Oroszország támadásra készül? Ukrajna olyannyira biztos abban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés