Előfizetői tartalom

Történelmi megállapodást írt alá Róma és Párizs, vadászgépekkel adtak nyomatékot neki

MTI
Európai értékszövetséget, közös migrációs és határellenőrzési intézkedéseket, energetikai együttműködést, valamint közös kormányüléseket is magában foglal az az Olaszország és Franciaország közötti úgynevezett megerősített együttműködési megállapodás, melynek pontjait Mario Draghi olasz kormányfő és Emmanuel Macron francia elnök az aláírás után ismertette a sajtóval pénteken.

A tájékoztatón Mario Draghi történelmi jelentőségűnek nevezte a megállapodást, amellyel Róma és Párizs az erősebb és szuverén Európa megteremtését kívánja szolgálni. Ugyanez olvasható a dokumentum bevezetőjében is, amely a célok között az Európai Unió erősítését és nemzetközi cselekvési képességének növelését tűzi ki. Az olasz kormányfő kifejtette, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés