Előfizetői tartalom

Hidat építenének Skócia és Észak-Írország közé, de brutális költségekkel járna - Kemény kritika érte a brit kormányt

Portfolio
Egy Észak-Írországból Skóciába vezető híd vagy alagút megvalósíthatósági tanulmánya arra a következtetésre jutott, hogy bár ez műszakilag lehetséges lenne, de egy alagút minimum 209 milliárd fontba, egy híd pedig 335 milliárd fontba kerülne – írta a brit BBC. A tervek kapcsán a Az észak-ír és skót politikusok keményen odaszóltak a Konzervatív Pártnak és a brit kormánynak. 

A költségek miatt az Egyesült Királyság utazási kapcsolataival foglalkozó Union Connectivity Review elvetette a Skócia és Észak-Írország közötti híd ötletét. A tervezéssel, a parlamenti és jogi folyamatokkal, valamint a kivitelezéssel közel 30 évig tartana, mire az átkelő üzembe helyezhető volna. Szeptemberben Nichola Mallon észak-ír infrastrukturális miniszter azt mondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés