orosz-hadsereg-haboru-oroszorszag-ukrajna
Globál

Véres mészárlás lesz Ukrajnában, ha Putyin támadást indít - Az ukrán hadügyminiszter szerint koporsókban térnek haza az orosz fiúk

Portfolio
Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a CNN-nek azt mondta, hogy "igazán véres mészárlás" lesz, ha Oroszország úgy dönt, hogy megtámadja Ukrajnát, és figyelmeztetett, hogy "az orosz fiúk is koporsókban fognak hazatérni". Reznyikov határozottan kijelentette, hogy 175 ezer orosz katona nem elég Ukrajna megszállására; és biztos abban, hogy be fog lépni a NATO-ba és az Európai Unióba is.

Reznyikov arra buzdította Joe Biden amerikai elnököt, aki kedden egy videokonferencia-beszélgetést folytat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy álljon ki határozottan Moszkvával szemben.

Az az elgondolás, hogy ne provokáljuk Oroszországot, nem fog működni

– tette hozzá az ukrán hadügyminiszter.

Oroszország képes arra, hogy gyors és azonnali inváziót hajtson végre Ukrajna ellen; és képes olyan ellátási láncokat felállítani és fenntartani, amelyek egy elhúzódó konfliktus során is működhetnek, ha Moszkva a behatolás mellett dönt – közölte a múlt héten két, az amerikai hírszerzéshez köthető forrás a CNN-nel.

Reznyikov a CNN-nek elmondta, hogy Ukrajna becslése szerint Oroszország jelenleg 95 ezer katonát állomásoztat támadásra készen Ukrajna mellett. Az amerikai becslések szerint Oroszország 175 ezer katonát tudna mozgósítani Ukrajna megszállására.

Reznyikov hangsúlyozta, hogy 250 ezer hivatásos katona mellett 400 ezer veterán és 200 ezer tartalékos áll készen Ukrajna védelmére, ezért szerinte 175 ezer orosz katona nem elégséges Ukrajna ellen.

Reznyikov felhívta a figyelmet, hogy egy orosz invázió – ha megtörténik – „katasztrófális” következményekkel járna az egész európai kontinensre, és a becslések szerint 4-5 millió ukránnak kellene menedéket keresnie Európában. Reznyikov azt is kiemelte, hogy Ukrajna jelentős élelmiszer-beszállító Európa és Afrika számára, amelyek ellátása így megszakadna.

A miniszter elmondta, hogy az ukrán hadsereg további haditechnikai segélykérést küldött szövetségeseinek, beleértve a légierő és a haditengerészet anyagi támogatását és kiképzését.

Nincs szükségünk csapatokra, mert szerintem nem igazságos, ha amerikai katonák fognak meghalni Ukrajnában. Nem, nincs rá szükségünk

– tette hozzá Reznyikov.

A hadügyminiszter szerint Oroszország félelmet akar kelteni az ukránokban, annak érdekében, hogy ne lépjenek a NATO- és az EU-tagság irányába; ezért a félelem és a pánik Oroszország érdekét szolgálná.

Reznyikov határozottan kijelentette, hogy Ukrajna be fog lépni a NATO-ba és az Európai Unióba is.

Címlapkép forrása: Konstantin Zavrazhin/Getty Images

Trump beszólt, idén is elkerülheti az államcsődöt Amerika
német berlin
vakcina oltás koroavírus
apple iphone telefon

Kiszámoló Ez történt a héten

Az amerikai külkereskedelmi egyenleg újra tovább romlott novemberben. A havi 99 milliárd dolláros áruhiányt csak némileg...

Holdblog Értéktelenedő pénz

A pandémia évei a pénz nyomtatásának (elértéktelenedésnek) évei voltak, ez vélhetően nem újdonság, hiszen...

Holdblog Álomgyilkosok

Úgy tűnik a tőzsdei álmodozás korának egyelőre vége. 2020 tavaszától hatalmas mennyiségű frissen teremtett jegybankpénz/költségvetési...

Díjmentes online előadás
Mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Online előadás
Milyen részvényeket érdemes most venni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó

Elemző munkatárs

Elemző munkatárs
2022. április 6.
Agrárium 2022
Trump beszólt, idén is elkerülheti az államcsődöt Amerika