Előfizetői tartalom

Történelmi pillanat: hivatalosan is új vezető viszi tovább Európa legnagyobb gazdaságát

Ma történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, hiszen hivatalosan is kinevezték az új német kormányt Berlinben. Olaf Scholz kancellárságával hivatalosan is véget ér a 16 éven át tartó Merkel-korszak és egy új, hárompárti koalíció veszi át Európa legerősebb gazdaságának irányítását. Az új kormány ambiciózus célokat fogalmazott meg számos területen, törekvése az, hogy új utat nyisson Németország előtt a klímaváltozás elleni küzdelem és a digitalizáció vonatkozásában is, de a külpolitika terén is számítani lehet hangsúlyeltolódásra. Az első és legfontosabb feladat azonban az egyre erősödő koronavírus-járvány megfékezése lesz. Annyi biztos, hogy az új kabinet nagyon magasra tette a lécet, ennek mérlegét viszont vélhetően csak évek múlva lehet megvonni.

Kicsoda Olaf Scholz, az új német kancellár? Olaf Scholz hosszú politikai karriert tudhat magáénak, már 1998 óta tagja a Bundestagnak. Előtte saját ügyvédi irodáját vezette Hamburgban, amely főként az üzleti szektort érintő ügyekre specializálódott. 2002-ben már saját pártjának főtitkári tisztségét töltötte be, amikor még az SPD kormányozta Németországot Gerhard...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés