vakcina oltás omikron
Globál

Az omikron-fertőzöttek háromnegyede oltott volt Amerikában

Portfolio
Eddig több mint 40 omikron-variánssal megfertőződött személyt azonosítottak az Egyesült Államokban, és több mint háromnegyedük volt oltott - jelezte az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ vezetője egy csütörtöki interjúban. Rochelle Walensky igazgató ugyanakkor megnyugtató adatokat is mondott: az új variánssal megfertőződött oltott emberek szinte mindegyikének enyhék a tünetei.

Az adatok még mindig csak nagyon korlátozottan állnak rendelkezésre, ezért a hatóság mélyebb elemzéseken dolgozik, hogy kiderítse: az új mutáció mit okoz az USA-nak - írja az AP hírügynökség.

Kiemelte, hogy általánosan igaz, hogy minél több mutációval rendelkezik egy variáns, annál magasabb szinten kellene lennie az immunitásnak a teljes védelem érdekében. Ezért szükséges minden egyén védelmének megerősítése - húzta alá. Ez áll annak a döntésnek a hátterében, hogy a CDC már az 50 év feletti korosztályt biztatja a harmadik oltás felvételére.

Az új variánssal megfertőződött személyek esetében mindenhol enyhe a betegség lefolyása, főként köhögésről, fáradságról számolnak be a betegek, eddig egy embert szállítottak kórházba, de haláleset még nem történt. A későbbiekben még lehetnek súlyos esetek, hiszen az idő előrehaladtával súlyosbodhat a helyzet.

Szerda délutánig a CDC 43 omikron-esetet regisztrált 19 tagállamban, a legtöbbjük fiatal felnőtt. Közülük egyharmada volt külföldön. A koronavírus-pozitív emberek háromnegyede két oltással rendelkezett, egyharmaduk pedig emlékeztető oltást is kapott. A CDC vezére hangsúlyozta azt is, hogy az emlékeztető oltás után legalább két hét szükséges, hogy azok kifejtsék teljes hatásukat és a legtöbb érintett fertőzött ez idő alatt kapta meg a harmadik oltását.

Az USA-ban egyébként még mindig a delta variáns a domináns, a szekvenált esetek 99%-ában azt mutatták ki, a többi esetben az omikront.

Címlapkép forrása: MTI/Rosta Tibor

covid részleg kórház omikron járvány koronavírus
bullbear
szijjarto kkm
koronavírus oltás
koronavírus covid-19 vakcina oltás pandémia
iskola tábla

MNB Intézet A fánk-hatás

A pandémia alaposan megbolygatta az ingatlanpiaci folyamatokat. Két kutató arra a kérdésre kereste a választ, hogy...

2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Online előadás
Hosszú távú portfólió építés ETF-ek segítségével, osztalékrészvények, gyorsnövekedésű részvények.
Online előadás
Megnézzük a rések típusait és következményeit aktuális példákon keresztül.
Ír-sziget