Előfizetői tartalom

Az omikron-fertőzöttek háromnegyede oltott volt Amerikában

Portfolio
Eddig több mint 40 omikron-variánssal megfertőződött személyt azonosítottak az Egyesült Államokban, és több mint háromnegyedük volt oltott - jelezte az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ vezetője egy csütörtöki interjúban. Rochelle Walensky igazgató ugyanakkor megnyugtató adatokat is mondott: az új variánssal megfertőződött oltott emberek szinte mindegyikének enyhék a tünetei.

Az adatok még mindig csak nagyon korlátozottan állnak rendelkezésre, ezért a hatóság mélyebb elemzéseken dolgozik, hogy kiderítse: az új mutáció mit okoz az USA-nak - írja az AP hírügynökség. Kiemelte, hogy általánosan igaz, hogy minél több mutációval rendelkezik egy variáns, annál magasabb szinten kellene lennie az immunitásnak a teljes védelem érdekében. Ezért szükséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés