Előfizetői tartalom

Vigyázó szemünket érdemes Párizsra vetni: sokan pályáznak Macron székére

Palkovics Máté
Jövő áprilisban elnökválasztást tartanak Franciaországban, amelynek a kampánya már most érdekesnek ígérkezik. Bár a jelenlegi mutatók alapján valószínűsíthető, hogy Emmanuel Macron még egy ciklusra bizalmat kap, nem lehet nem észrevenni, hogy milyen nagy mértékben jobbra tolódott a francia politikai spektrum. A Macront a népszerűségi listákon követő mindkét jelölt a szélsőjobboldalhoz sorolható, őket pedig egy jobbközép jelölt követi. A baloldali pártok jelöltjeinek együttes támogatottsága pedig alig 22 százalék. Ennek megfelelően a választási kampányt is elsősorban bevándorlási kérdések fogják dominálni, amelyből főleg a populista pártok tudnak profitálni. A kérdés csak az, hogy ez mennyiben jelent majd fenyegetést Macron számára.

Macron megtartaná elnöki székét A 2022-es francia elnökválasztás tétje, hogy képes lesz-e Emmanuel Macron még egy ciklust biztosítani magának az Élysée-palotában. A 2017-ben megválasztott Macron alapvetően egy liberális programmal vágott neki a választásnak, amely azzal az ígérettel lépett a színre, hogy új lendületet ad a politikai elitből kiábrándult Franciaországnak....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái