Előfizetői tartalom

Teljesen kifordult magából a világ: jó befektetés lett az új autó, de mi vár ránk jövőre?

A globális chiphiány teljesen kifordította magából az autóipart néhány hónap leforgása alatt. A jelenség több évtizedes, örökérvényűnek hitt alapigazságokat döntött meg és olyan változásokat eredményezett az értékesítésben és a gyártás minden szintjén, amire senki nem volt felkészülve. A félvezetők hiánya jövőre még egészen biztosan velünk marad, de ha az optimista várakozások válnak valóra, akkor 2022 második fele már enyhülést hozhat az iparágban.

Azok, akik az elmúlt egy évben autóvásárlásra adták a fejüket, egy teljesen ismeretlen világban találták magukat, ahol nem készletről szolgálják ki a vevőket, hanem a kompromisszumkészségük függvényében fél, rosszabb esetben akár másfél évet is várniuk kell az autójukra. A korábban alapnak számító gáláns kedvezményeket mellbevágó, kétszámjegyű áremelkedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés